Fake News

BENEDMO

Project foto of beeld
BENEDMO logo
Korte beschrijving

Hub tegen desinformatie door én voor wetenschappers, factcheckers & mediabedrijven

Vlaanderen en Nederland binden met 'EDMO' de strijd aan tegen desinformatie

Desinformatie heeft de afgelopen jaren veel schade aangericht, zowel in het buitenland als in de Vlaamse samenleving. De Europese Commissie erkent de relevantie van de strijd tegen desinformatie en heeft daarom twee miljoen euro toegekend aan het Vlaams-Nederlandse EDMO-project. Binnen dat project wordt een multidisciplinaire hub opgericht door én voor wetenschappers, factcheckers, mediabedrijven en andere belanghebbenden.

#FokFake: samen met jongeren nepnieuws bestrijden

Om jongeren beter te ondersteunen in hun omgang met nepnieuws sloegen start-up Raccoons Group, Arteveldehogeschool en VRT Innovatie de handen in elkaar met het initiatief #FokFake. In de week van 8 tot 12 februari organiseerden we samen met jongeren enkele events om oplossingen te bedenken die hen weerbaarder kunnen maken tegen nepnieuws. Aangezien deze oplossingen zich bevinden op het snijvlak van sectoren brachten we wetenschappers, ontwikkelaars, journalisten en politici samen.

VRT toont innovatieprojecten tijdens ICT event van Europese Commissie

Van 4 tot 6 december strijkt ICT - Imagine Digital, Connect Europe - neer in Wenen, een onderzoek en innovatie event dat focust op de digitale transformatie van maatschappij en industrie in Europa. Ook VRT Innovatie zal aanwezig zijn met verschillende projecten in de grootse exhibition hall. Daar ontdek je binnen verschillende thema’s onderzoeksprojecten en resultaten, gefinancierd door de Europese Unie.

FANDANGO

Project foto of beeld
FANDANGO
Korte beschrijving

De ontdekking en verspreiding van fake news door data analyse en artificiële intelligentie

Abonneer op Fake News