Wave

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Wave
Korte beschrijving

Nieuwe gepersonaliseerde luisterervaring op gerichte apparaten

Wave, ondersteund door het Google Digitial News Initiative Fund, is een nieuwe luisterervaring die nieuwsverhalen en actuele thema’s gepersonaliseerd kan brengen naar de gebruiker.

Door content te linken aan apparaten zoals geconnecteerde auto’s, smart watches en home assistants kan Wave gebruikers bereiken tijdens verschillende activiteiten. Op deze manier speelt het in op momenten die momenteel nog onderbenut blijven door traditionele mediabedrijven en biedt het gepersonaliseerde audio aan wanneer het voor de gebruiker zelf past. Zo kan je thuis met smart speakers als Alexa luisteren naar jouw dagelijks nieuwsverslag, geselecteerde kanalen en persoonlijke playlist.

Om zowel bestaande als nieuwe content te kunnen aanbieden, wilde het projectteam met technologie ook nieuwe formats voor audio storytelling onderzoeken. Daarbij kan een aangepaste workflow de redactie ook ondersteunen bij het selecteren en efficiënt omzetten van bestaande content naar audio.

Partners
Mediahuis
Startdatum
Einddatum
Gerelateerde artikels

Gepersonaliseerde audio met wave

Goed nieuws! Google ondersteunt het nieuwe Wave-project van Mediahuis en VRT. Wave is een nieuwe luisterervaring die je nieuwsverhalen en actuele thema’s gepersonaliseerd kan brengen, waar en wanneer jij dat wil. VRT Forward reisde mee naar de Innovation Fund conferentie in Amsterdam en vierde mee.

Google ondersteunt nieuw Wave project van Mediahuis en VRT

Google kondigde op 6 juli de winnaars aan van de derde ronde van het Digital News Initiative Fund (DNI). Het fonds omvat 150 miljoen euro voor drie jaar en heeft als doel innovatie binnen digitale nieuwsjournalistiek met technologie te ondersteunen en stimuleren. Het “Wave” project van Mediahuis en VRT werd geselecteerd als een van de winnaars. Wave is een nieuwe luisterervaring die nieuwsverhalen en actuele thema’s gepersonaliseerd kan brengen naar de gebruiker.