NewsTAPAS

Actief project?
Ja
Project foto of beeld
Logo project NewsTAPAS
Korte beschrijving

Automatisatie en personalisatie van de weergave van nieuwsberichten

Het project NewsTAPAS wil inspelen op de rijzende vraag naar een automatisatie en personalisatie van de weergave van nieuwsberichten. Het projectteam bestaat uit een unieke samenwerking van de VRT samen met Roularta Media Group, AI service provider ML2Grow en de imec onderzoeksgroepen SMIT en IDLab.

Met het huidige overaanbod aan informatie en de korte aandachtspanne van lezers wordt het steeds moeilijker om een publiek te bereiken en behouden. Bestaande aanbevelingssystemen proberen hierop een oplossing te bieden door nieuwsitems te selecteren die het beste aansluiten bij het profiel van de gebruiker. De echte uitdaging bestaat er echter in om de aandacht van de gebruiker ook te behouden en hun ervaring te optimaliseren. 

De innovatie waaraan het NewsTAPAS project zal werken is een systeem dat toelaat om ook de weergave van content automatisch aan te passen aan de noden en de context van de gebruiker. NewsTAPAS zal daarvoor tools en technologieën ontwikkelen waarmee nieuwsaanbieders automatisch de weergave van nieuwsberichten aan kunnen passen en personaliseren. Daarmee wordt rekening gehouden met het profiel van de gebruiker en de context, bijvoorbeeld het type toestel, moment van de dag, locatie en dergelijke. Zo wordt het mogelijk om de juiste template te kiezen voor het juiste publiek, en de titel, afbeelding en video thumbnail automatisch aan te passen. Hiermee kan NewsTAPAS het engagement van een lezer aanzienlijk verhogen. Het einddoel is een nieuwe redactionele workflow te bouwen, waarin je nieuwsberichten kan creëren en opsplitsen in verschillende verhaalelementen. 

Partners
Roularta Media Group, ML2Grow, imec SMIT, imec IDLab
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Trefwoorden