MediaRoad

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
mediaroad logo
Korte beschrijving

Een Europees netwerk voor incubators van media-innovatie

Binnen het Europees MediaRoad project wordt de succesvolle starterswerking van VRT Sandbox omgevormd tot een repliceerbaar model voor andere Europese omroepen. Op deze manier bouwt VRT samen met partners als EBU, BBC en RAI een Europees netwerk op voor accelerators van media-innovatie: de Sandbox Hub. Zowel ondernemers, startups als KMO’s met mediagerelateerde concepten binnen technologie, journalistiek, sociale media en content kunnen zich aanmelden voor een project. Elke Sandbox werkt onafhankelijk maar blijft geconnecteerd via een Europees platform zodat succesvolle projecten de kans krijgen om breder geïmplementeerd te raken.

Partners
BBC, imec, EBU, AER, IRT, Cepi tv, EPA, RAI
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen
Trefwoorden
Gerelateerde artikels

Dit was VRT Innovatie op IBC

Het team van VRT Innovatie stond dit jaar met 5 projecten op IBC, de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. Samen met partners liet de innovatieafdeling bezoekers gepersonaliseerde en interactieve radio beleven, mediatoepassingen in een smart city verkennen en de mogelijkheden van technologie voor mediatoegankelijkheid ontdekken. Een van de stands werd volledig handgetekend door designer Anne Manteleers. Een beeldverslag ontdek je hier.

VRT Innovatie bezorgt bezoekers interactieve en persoonlijke mediabeleving op IBC

Van 13 tot 17 september is de innovatieafdeling van de VRT vertegenwoordigd op IBC de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. VRT innovatie presenteert er samen met haar partners 5 projecten rond persoonlijke en interactieve media, en samen innoveren. Aan verschillende projectstanden beleven bezoekers onder andere hoe live radio en online diensten elkaar kunnen versterken en hoe radiostations hun uitzendingen kunnen integreren met digitale en sociale media.

5 nieuwe innovatieprojecten goedgekeurd voor Europese subsidiëring!

5 ingediende onderzoeksprojecten van VRT Innovatie zijn goedgekeurd voor financiering door de Europese Commissie. Om evoluties binnen de mediasector op te volgen en innovatie te stimuleren, werkt VRT samen met Europese partners aan nieuwe projecten voor een betere service en mediabeleving in de toekomst. De nieuwe projecten, met succes ingediend door VRT collega Mike Matton, zetten in op co-creatie, personalisatie, engagement en interactie.