ImmersiaTV

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo ImmersiaTV
Korte beschrijving

Nieuwe beleving van omnidirectionele video op meerdere schermen

Het project ImmersiaTV wil de tv-beleving beter verbinden met de VR-beleving. Daarvoor onderzoekt het projectteam nieuwe contentformats voor omnidirectionele videoformaten. Er volgden drie testen: een documentaire, een livesportevenement en een reportage met complexere, interactieve verhaallijnen die gebruikers zelf kunnen ontdekken naargelang hun interesses. 

Naast de tv-beleving werden interactieve gameconcepten, zoals portals die je van de ene virtuele locatie naar de andere kunnen brengen, ook toegepast op concrete VR(T)-content. Door de ontwikkeling van nieuwe omnidirectionele videoformats krijgen kijkers een unieke audiovisuele ervaring op zowel traditionele tv, tablets als VR-brillen.

Partners
i2cat, imec, Poznan Supercomputing and Networking Center (PSNC),école Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Cinegy, LightBox, VideoStitch
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Gerelateerde artikels

ImmersiaTV sluit af met succesvolle review door Europese commissie

De toekomst van tv-kijken? Die is interactiever en beleef je vanuit verschillende invalshoeken, liefst gespreid op verschillende schermen. Binnen het Horizon2020 ImmersiaTV project onderzochten we hoe we een traditionele tv-uitzending kunnen verrijken met 360° content op verschillende toestellen. Binnen het project was VRT Innovatie verantwoordelijk voor de uitwerking van het concept en de uitvoering van de live pilot use cases.

2 Europese Projecten Van VRT Innovatie Op IBC

VRT Innovatie staat dit jaar met twee onderzoeksprojecten op de Future Zone van de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Samen met de Europese partners zal VRT Innovatie de resultaten en nieuwe technologieën tonen van het MOS2S project over crowdjournalistiek en het virtual realityproject ImmersiaTV. Daarnaast kondigt EBU ook de lancering van MediaRoad aan, een project dat de starterswerking van VRT Sandbox op Europees nivea