FLAME

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo Flame
Korte beschrijving

Platform voor grootschalige experimenten rond nieuwe media-toepassingen in een smart city omgeving

In eerste instantie wil FLAME een smart city infrastructuur beschikbaar maken met de betrokken smart cities Bristol en Barcelona. Andere steden in Europa kunnen tijdens het project (gedeeltelijk) deze infrastructuur repliceren.

Daarnaast zal FLAME experimenten opzetten rond nieuwe media-toepassingen. De rol van de VRT in het project is om de visie op media in smart cities mee vorm te geven en de eerste experimenten uit te werken, met een focus op interactieve en participatieve mediabelevingen.

Tenslotte zal FLAME ook enkele open oproepen lanceren om externe partijen de mogelijkheid te geven om gelijkaardige experimenten op te zetten. In deze fase van het project zal de VRT ook meewerken aan de evaluatie van deze experimenten.

Partners
Eidgenoessische Technische Hochschule Zuerich, Institut Municipal D’Informatica de Barcelona, Bristolisopen Limited, Nextworks, The Walt Disney Company GMBH, Atos Spain Sa, Interdigital Europe Ltd., Fundacio Privada I2Cat, University of Southampton, University of Bristol, Martel Innovate
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen
Trefwoorden
Gerelateerde artikels

Smart city project FLAME zoekt projectvoorstellen rond nieuwe mediabelevingen met 5G

Binnen het FLAME project heeft de VRT samen met partners als Disney en Martel Innovate meegewerkt aan de bouw van een smart city infrastructuur om te experimenteren met nieuwe gepersonaliseerde, gelokaliseerde en interactieve mediatoepassingen. Het project zit nu in haar eindfase en is op zoek naar voorstellen van KMO’s en start-ups voor nieuwe mediabelevingen die gebruikmaken van 5G. 

VRT Innovatie bezorgt bezoekers interactieve en persoonlijke mediabeleving op IBC

Van 13 tot 17 september is de innovatieafdeling van de VRT vertegenwoordigd op IBC de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. VRT innovatie presenteert er samen met haar partners 5 projecten rond persoonlijke en interactieve media, en samen innoveren. Aan verschillende projectstanden beleven bezoekers onder andere hoe live radio en online diensten elkaar kunnen versterken en hoe radiostations hun uitzendingen kunnen integreren met digitale en sociale media.

Dit was VRT Innovatie op IBC

Het team van VRT Innovatie stond dit jaar met 5 projecten op IBC, de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. Samen met partners liet de innovatieafdeling bezoekers gepersonaliseerde en interactieve radio beleven, mediatoepassingen in een smart city verkennen en de mogelijkheden van technologie voor mediatoegankelijkheid ontdekken. Een van de stands werd volledig handgetekend door designer Anne Manteleers. Een beeldverslag ontdek je hier.