FLAME

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo Flame
Korte beschrijving

Platform voor grootschalige experimenten rond nieuwe media-toepassingen in een smart city omgeving

In eerste instantie wil FLAME een smart city infrastructuur beschikbaar maken met de betrokken smart cities Bristol en Barcelona. Andere steden in Europa kunnen tijdens het project (gedeeltelijk) deze infrastructuur repliceren.

Daarnaast zal FLAME experimenten opzetten rond nieuwe media-toepassingen. De rol van de VRT in het project is om de visie op media in smart cities mee vorm te geven en de eerste experimenten uit te werken, met een focus op interactieve en participatieve mediabelevingen.

Tenslotte zal FLAME ook enkele open oproepen lanceren om externe partijen de mogelijkheid te geven om gelijkaardige experimenten op te zetten. In deze fase van het project zal de VRT ook meewerken aan de evaluatie van deze experimenten.

Partners
Eidgenoessische Technische Hochschule Zuerich, Institut Municipal D’Informatica de Barcelona, Bristolisopen Limited, Nextworks, The Walt Disney Company GMBH, Atos Spain Sa, Interdigital Europe Ltd., Fundacio Privada I2Cat, University of Southampton, University of Bristol, Martel Innovate
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen
Trefwoorden