FANDANGO

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
FANDANGO
Korte beschrijving

De ontdekking en verspreiding van fake news door data analyse en artificiële intelligentie

Fake news is een veelbesproken onderwerp wereldwijd, vooral zichtbaar aan de politieke en maatschappelijke veranderingen in business en industrie. Europa mist voorlopig nog een systematische kennis en data transfer over bedrijven heen, om de opkomst van het fake news-probleem en de effecten van "post-truth" aan te gaan.

Het FANDANGO project gaat over het automatisch ontdekken en classificeren van fake news, onder meer door toepassingen van datawetenschap en big data technologie.

Partners
Universidad Politécnica de Madrid, Engineering, LiveTech, CERTH, Siren, CIVIO, ANSA
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Trefwoorden
Gerelateerde artikels

#FokFake: samen met jongeren nepnieuws bestrijden

Om jongeren beter te ondersteunen in hun omgang met nepnieuws sloegen start-up Raccoons Group, Arteveldehogeschool en VRT Innovatie de handen in elkaar met het initiatief #FokFake. In de week van 8 tot 12 februari organiseerden we samen met jongeren enkele events om oplossingen te bedenken die hen weerbaarder kunnen maken tegen nepnieuws. Aangezien deze oplossingen zich bevinden op het snijvlak van sectoren brachten we wetenschappers, ontwikkelaars, journalisten en politici samen.

Terugspoelen naar Media Fast Forward

Naar goede gewoonte organiseerde de VRT Media Fast Forward met de bedoeling om de hele Vlaamse media-, technologie- en innovatiesector samen te brengen rond de toekomst van media. Het jaarlijkse inspiratie- en netwerkfestival mocht ruim 1000 bezoekers verwelkomen op de nieuwe Brusselse locatie ‘The Egg’.

VRT toont innovatieprojecten tijdens ICT event van Europese Commissie

Van 4 tot 6 december strijkt ICT - Imagine Digital, Connect Europe - neer in Wenen, een onderzoek en innovatie event dat focust op de digitale transformatie van maatschappij en industrie in Europa. Ook VRT Innovatie zal aanwezig zijn met verschillende projecten in de grootse exhibition hall. Daar ontdek je binnen verschillende thema’s onderzoeksprojecten en resultaten, gefinancierd door de Europese Unie.