ENHANCEplayer

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
ENHANCEplayer
Korte beschrijving

Integratie van AI-technologie voor de video-encodering, om zo een lagere bitrate en betere kwaliteit te verkrijgen

Video streaming bestaat uit de encodering, transcodering en distributie van video op smartphones, tablets, desktop PC's, smart TV's en consoles. Traditionele videodistributie gebeurt via bestaande omroepnetwerken en distributeurs. De zogenaamde "over-the-top" distributie (OTT) wordt via internet het gestreamd.

Bijna 64% van het wereldwijde internetverkeer werd in 2018 gebruikt voor video streaming, en de verwachting is dat dit enkel nog zal stijgen. Het is dus een grote uitdaging om de netwerken hierop snel genoeg aan te passen. 

Daarom wil het ENHANCEplayer project zoek gaan naar oplossingen om de nodige bandbreedte met 80% te verminderen, zonder te moeten inboeten aan verminderde videokwaliteit. Artomix en THEO zullen bovenop het bestaande product THEOplayer deep learning toepassingen bouwen die automatisch de resolutie en de kwaliteit van een video op de gebruikerstoestellen zal opwaarderen. De publieke broadcasters NPO, RTP en VRT zullen helpen met de definitie van de productspecificaties en het testen van de oplossing.

Partners
Artomatix Limited, THEO Technologies, NPO, RTP (RADIO E TELEVISAO DE PORTUGAL)
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen