Conamo

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Conamo logo
Korte beschrijving

Real-time data verzamelen om de training en beleving van wielerevenementen te verbeteren

Sportergegevens zijn waardevol bij het verbeteren van een fietservaring, trainingsschema en racestrategie. Veel populaire apps voor wielrennen zijn echter niet in staat om gegevens te verwerken die offline verzameld en geanalyseerd zijn. CONAMO wil real-time monitoring mogelijk maken door te innoveren op zowel het mobiele netwerk als de analyse van data. Hiermee worden noodzakelijke updates over een positie en prestatie onmiddellijk beschikbaar.

Het project wil nieuwe marktsegmenten openen, een actieve levensstijl promoten, wielrenners nieuwe inzichten bezorgen in hun training en prestatie, en van wielrennen een gedeelde ervaring maken.

Partners
Energy Lab, Rombit, imec, Living Labs (iLab.o), Ghent University
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Trefwoorden
Gerelateerde artikels

CONAMO sluit af met nieuwe technologie om beleving en training van wielrennen te verrijken

Vandaag sluiten de VRT en partners project CONAMO af met presentaties en demonstraties gekoppeld aan een open training van de nationale junioren en U23 ploeg veldrijden in Heverlee. Daar demonstreren ze een nieuwe communicatie- en datatechnologie om wielrenners in real time op te volgen. Niet alleen laat deze nieuwe technologie toe om uitzendingen te verrijken, de VRT experimenteerde ook twee jaar lang om recreatieve fietsers te motiveren op een gezonde manier te sporten.

Test een nieuwe fiets-app, ontwikkeld binnen CONAMO

Deze maand kan je een nieuwe fiets-app testen, ontwikkeld door VRT Innovatie. Kies zelf hoeveel km je wil fietsen, of je kassei- en/of zandwegen wil vermijden, en de app berekent voor jou de ideale route langs het knooppuntennetwerk.