Future Media Hubs

Future Media Hubs

De Future Media Hubs is een internationaal netwerk van mediaorganisaties dat zich richt op innovatie door middel van samenwerking en kennisdeling. Het voornaamste doel is om innovatie te stimuleren en de ontwikkeling van de media-industrie en hun lokale ecosystemen te versnellen door het faciliteren van partnerschappen tussen zowel publieke als commerciële media-organisaties

De Future Media Hubs bundelen internationale partners om samen te werken en te innoveren binnen de volgende Hubs:

Sandbox Hub

De Sandbox Hub brengt start-ups, scale-ups en ondernemers in contact met media-organisaties om hun bedrijf op te schalen en nieuwe technologieën te introduceren in een internationaal media-ecosysteem. Deze hub heeft tot nu toe meer dan 100 lokale samenwerkingen tussen start-ups mogelijk gemaakt.

De Sandbox Hub wisselt eveneens kennis uit over andere uiteenlopende onderwerpen zoals learntech, curatie, ethiek, cyberveiligheid, en meer. Tegelijkertijd stelt de Hub de gemeenschap in staat om samen te werken aan strategische onderwerpen en faciliteert het nieuwe Europees gefinancierde projecten die de lopende activiteiten van de Sandbox Hub kunnen versterken. Voorbeelden hiervan zijn: STADIEM & MME.

Sandbox Hub

 

Video Snackbar Hub

De Video Snackbar Hub ondersteunt de creatie van vernieuwende content en brengt internationale technologie-innovatoren samen om kennis, ideeën en workflows over nieuwe technologieën uit te wisselen.

Meer specifiek is de Video Snackbar Hub een gemeenschap die werkt aan webvideo, live streaming, POC's, toekomstige uitzendingen en andere opkomende formaten. Momenteel bestaat de Video Snackbar Hub uit 12 verschillende leden, waaronder enkele Sandbox Hub leden.

Video Snackbar Hub

 

Open Labs Hub

De Open Labs Hub heeft als doel om jonge talent te stimuleren en voor te stellen aan media-organisaties, om digitale vaardigheden intern te versterken.

De Open Labs Hub is gebaseerd op VRT's huidige community voor digitaal mediatalent, genaamd OpenVRT. Momenteel bestaat deze groep uit 8 digital-savvy mensen van verschillende media-organisaties.

Open Labs Hub

 

Game Hub

De nieuwste aanwinst binnen de Future Media Hubs is de Game Hub! Deze hub wil omroepen inspireren om storytelling en media-ervaringen te verrijken met gaming technologieën. Meer specifiek deelt deze community inzichten rond game engines, esports, user engagement, gamification, virtuele studio’s en meer.

Game Hub

Leer meer op futuremediahubs.com