Peter De Paepe

Peter De Paepe
Peter
De Paepe

Hoofd VRT Sandbox - accelerator van VRT

“Innovation comes out of great human ingenuity and very personal passions” (Megan Smith) | “You miss 100 percent of the shots you never take” (Wayne Gretzky)

Peter De Paepe is hoofd van VRT Sandbox, de accelerator van VRT. Met een hart voor open innovatie zet hij samenwerkingen op tussen media start-ups, scale-ups, en VRT-netten, om media-innovatie te stimuleren.

Peter begon als reporter, presentator en producer bij Radio 2. Na 8 jaar ging hij aan de slag bij een van de jongerenzenders van VRT, Studio Brussel. Daar presenteerde hij programma’s en verzorgde hij de eindredactie. Daarna werd Peter verantwoordelijk voor het DJ-team van MNM, alsook de look en feel van MNM. Hij begeleidde MNM doorheen zware tijden en hielp de zender groeien tot wat hij is vandaag: een van de meest populaire radiostations voor jongeren, met een divers publiek. Twee jaar geleden werkte Peter voor MNM aan een cloud-gebaseerde tool Radiomanager, om de workflow voor radiostations the maximaliseren. Vandaag is dit de standaard voor alle radiostations van de VRT.

Altijd geïnteresseerd in hoe nieuwe technologieën workflows kunnen verbeteren en onze manieren van contentcreatie kunnen herdefiniëren werd Peter het hoofd van start-up samenwerkingen en intrapreneurship bij VRT Sandbox.