Mike Matton

Mike Matton
Mike
Matton

Hoofd Internationale Samenwerkingen

The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. (Stephen Hawking)

Mike is hoofd internationale samenwerkingen bij VRT Innovatie en heeft een master in informatica en artificiële intelligentie van de KULeuven. Mike behaalde een doctoraat in computerwetenschappen in 2009. Zijn doctoraatsonderzoek ging over voorbeeldgebaseerde methoden voor spraak – en patroonherkenning. 

 In 2009 sloot Mike zich aan bij het O&I lab van VRT, waar hij focuste op de toepassing van artificiële intelligentie binnen media, alsook nieuwe methoden voor het beheer van metadata. Mike is betrokken in verschillende Europese en nationale projecten en is momenteel coördinator van het Horizon2020 project MARCONI. Hij leidt de internationale samenwerkingen van VRT Innovatie. 

Daarnaast is Mike ook voorzitter van de expertgroep rond automatische informatie-extractie bij de European Broadcasting Union (EBU) en bestuurslid van het EBU strategisch programma over media-informatiebeheer. Sinds 2016 is Mike ook lid van de NEM bestuursgroep, waarin hij in 2018 verkozen werd tot vice voorzitter van ‘media industry engagement’.