Start-up

1,93 miljoen euro voor Europese start-ups en scale-ups om nieuwe mediaoplossingen te ontwikkelen

Het Europese STADIEM-project, dat gefinancierd wordt via Horizon 2020, lanceert officieel zijn tweede open oproep. Binnen het STADIEM-pilootprogramma kunnen start-ups en scale-ups samen met Europese mediaorganisaties oplossingen uitwerken op basis van de behoeften en uitdagingen van de sector. Geselecteerde partners krijgen toegang tot financiering, een internationaal netwerk en ondersteuning voor de ontwikkeling van Next Generation Media. 

Klaar om je bedrijf te laten groeien en de media-industrie te transformeren? Schrijf je nog snel in voor MediaMotorEurope!

Ben je een deeptech innovator met oplossingen voor de media en creatieve sector? Schrijf je dan in voor deze laatste oproep van het coachingprogramma MediaMotorEurope! MediaMotorEurope (MME) ondersteunt Europese start-ups en scaleups om oplossingen mogelijk te maken voor de meest prangende problemen in de media-industrie. Samen met VRT Sandbox, het netwerk van Future Media Hubs en andere Europese partners biedt MediaMotorEurope je een op maat gemaakt begeleidingstraject en ecosysteem.

Schrijf je in voor STADIEM en financier jouw media-oplossing

Heb je een start-up of scale-up en werk je aan next gen media-oplossingen? Wil je je technologie integreren op de productievloer, maar ben je enkel nog op zoek naar juiste connecties en ondersteuning? Via het pilootprogramma van STADIEM kan je jouw innovatie voorstellen aan een internationaal netwerk en integreren in live producties. Je kan je nu inschrijven voor de eerste call tot en met 31 maart.

Het verhaal van EDUbox: hoe innovatie een idee kan omzetten in een educatief platform

Het afgelopen jaar heeft EDUbox een plaatsje veroverd in het onderwijslandschap als een educatief medium om jongeren kennis te laten maken met een bepaald maatschappelijk thema. Elke EDUbox komt steeds tot stand in samenwerking met partners die hun expertise inzetten rond een bepaald thema. Ook het ontstaan en de groei van het concept zelf is een verhaal van samenwerking, zowel met externe partners, als met verschillende VRT-collega’s.

STADIEM

Project foto of beeld
Logo Stadiem project
Korte beschrijving

Incubatie- en acceleratieprogramma om start-ups, scale-ups, mediaorganisaties en investeerders nauwer te laten samenwerken

Maak deel uit van MediaMotorEurope als media-organisatie en werk samen met deeptech start-ups aan jouw media-uitdagingen

Op zoek naar deeptech oplossingen in de mediasector om je bedrijf te versterken? Het MediaMotorEurope (MME) programma verbindt media-organisaties met innovatieve start-ups/scale-ups om samen te werken aan media-uitdagingen. Als media-organisatie kan je met de steun van het MME-team jouw uitdagingen definiëren en samenwerkingen met veelbelovende start-ups ontdekken.

MediaMotorEurope steunt veelbelovende Europese deeptech-pioniers bij de ontwikkeling van de mediaoplossingen van morgen

MediaMotorEurope (MME), een nieuw project dat medegefinancierd wordt door het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie, wil stimulansen bieden aan veelbelovende Europese deeptech-pioniers die bezig zijn om de prominentste actuele uitdagingen van de media-industrie op te lossen. Het wil ze steunen bij het ontwikkelen van schaalbare mediaoplossingen.

VRT en EDI lanceren nieuwe big data uitdagingen voor start-ups en kmo’s

Het Europese project EDI lanceert samen met VRT voor een derde jaar op rij een nieuwe golf aan uitdagingen. EDI is een fonds van in totaal 5 miljoen euro om de data-economie in Europa aan te moedigen. 80 start-ups en kmo's hebben al deelgenomen aan het programma, dat gedurende 8 maanden groeimogelijkheden geeft, waaronder een financiering tot wel 100.000 euro. 

Abonneer op Start-up