AR, VR & Mixed Reality

VRT en start-up Soulmade bouwen VR-beleving om media toegankelijker te maken

Samen met start-up Soulmade ontwikkelde de VRT een unieke VR-beleving om het media-aanbod toegankelijker te maken. Softwareontwikkelaars krijgen zo een beter beeld op de uitdagingen voor blinden en slechtzienden. Via virtual reality kan je jezelf volledig onderdompelen in een fictieve of andere werkelijkheid. Niet alleen de gaming industrie, maar tal van sectoren gebruiken speciale VR-brillen om zo’n immersieve beleving mogelijk te maken. Ook op vlak van educatie speelt de technologie een rol.

VRT Sandbox, Cultuurconnect en De Grote Post organiseren inspiratiedag over VR in kunst- en cultuursector

Virtual reality is vandaag de dag niet meer weg te denken. En toch blijft het voor de cultuursector nog grotendeels onbekend terrein. Daarom werkt VRT Sandbox samen met Cultuurconnect en cultuurcentrum De Grote Post aan een initiatief om VR te introduceren in de kunstensector. Welke kansen, uitdagingen en belevingen VR kan bieden voor de kunstwereld, dat ontdek je op 20 november in cultuurcentrum De Grote Post.

ImmersiaTV sluit af met succesvolle review door Europese commissie

De toekomst van tv-kijken? Die is interactiever en beleef je vanuit verschillende invalshoeken, liefst gespreid op verschillende schermen. Binnen het Horizon2020 ImmersiaTV project onderzochten we hoe we een traditionele tv-uitzending kunnen verrijken met 360° content op verschillende toestellen. Binnen het project was VRT Innovatie verantwoordelijk voor de uitwerking van het concept en de uitvoering van de live pilot use cases.

Virtueel Huizen Bekijken Met Wonen.Tv

Wonen.tv is een nieuw consumentenprogramma en website met Marcel Vanthilt over wonen in al zijn aspecten: kijkers en lezers krijgen er tips, weetjes en informatie over wonen, (ver)huren, (ver)kopen en (ver)bouwen. Naast extra informatie biedt de website ook een uitgebreide beleving aan bezoekers. Zo kan jevirtueel binnenkijken in de huizen en elementen aanklikken voor extra informatie.

VRT Op De Digitale Doebeurs Met Workshops, E-Sport En Virtuele Kriebels

Op zaterdag 21 oktober neemt VRT deel aan de Digitale Doebeurs in De Krook in Gent. De Digitale Doebeurs is een gratis interactieve beurs die de Gentse Digitale Week inluidt en de bezoeker kennis laat maken met digitale innovaties. Je kan er experimenteren tijdens workshops en voetbalgamen tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht. Ketnet zorgt dan weer voor virtuele kriebels op de Helden-achtbaan.

Abonneer op AR, VR & Mixed Reality