Edutech

Het verhaal van EDUbox: hoe innovatie een idee kan omzetten in een educatief platform

Het afgelopen jaar heeft EDUbox een plaatsje veroverd in het onderwijslandschap als een educatief medium om jongeren kennis te laten maken met een bepaald maatschappelijk thema. Elke EDUbox komt steeds tot stand in samenwerking met partners die hun expertise inzetten rond een bepaald thema. Ook het ontstaan en de groei van het concept zelf is een verhaal van samenwerking, zowel met externe partners, als met verschillende VRT-collega’s.

STEAMBOX: Een Praktisch Lessenpakket Voor De Toekomst
karim ma, 24/09/2018

Steambox is een Sandbox-project dat in 2016 van start ging om de nieuwe generaties klaar te stomen voor de maatschappij van de toekomst. In samenwerking met imec en andere partners wil de VRT zich engageren om jongeren voor te bereiden op de huidige en komende technologische en wetenschappelijke uitdagingen. Dit doet Steambox door een nieuwe manier van lesgeven te introduceren met meer ruimte voor experimenten.

VRT Op De Digitale Doebeurs Met Workshops, E-Sport En Virtuele Kriebels

Op zaterdag 21 oktober neemt VRT deel aan de Digitale Doebeurs in De Krook in Gent. De Digitale Doebeurs is een gratis interactieve beurs die de Gentse Digitale Week inluidt en de bezoeker kennis laat maken met digitale innovaties. Je kan er experimenteren tijdens workshops en voetbalgamen tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht. Ketnet zorgt dan weer voor virtuele kriebels op de Helden-achtbaan.

STEAMbox trapt af op Technopolis
admin wo, 05/07/2017

Maak een interactieve trap met de technologie in deze doos. Dat is de opdracht die 3 leerkrachten en 18 leerlingen afgelopen woensdag kregen op Technopolis. Ze testten voor het eerst de STEAMbox als volledig lessenpakket uit. Met het project wil VRT samen met imec en partners inspelen op wetenschappelijke en technologische veranderingen en meer ruimte voor experimenten introduceren.

Abonneer op Edutech