Data-analyse

VRT en EDI lanceren nieuwe big data uitdagingen voor start-ups en kmo’s

Het Europese project EDI lanceert samen met VRT voor een derde jaar op rij een nieuwe golf aan uitdagingen. EDI is een fonds van in totaal 5 miljoen euro om de data-economie in Europa aan te moedigen. 80 start-ups en kmo's hebben al deelgenomen aan het programma, dat gedurende 8 maanden groeimogelijkheden geeft, waaronder een financiering tot wel 100.000 euro. 

ParCos

Project foto of beeld
Logo Parcos
Korte beschrijving

Wetenschappelijke data op een interactieve en aantrekkelijke manier begrijpen en communiceren

Daiquiri

Project foto of beeld
Logo Daiquiri
Korte beschrijving

Nieuwe formats voor sportverslaggeving aan de hand van data en artificiële intelligentie

CONAMO sluit af met nieuwe technologie om beleving en training van wielrennen te verrijken
nikki wo, 07/11/2018

Vandaag sluiten de VRT en partners project CONAMO af met presentaties en demonstraties gekoppeld aan een open training van de nationale junioren en U23 ploeg veldrijden in Heverlee. Daar demonstreren ze een nieuwe communicatie- en datatechnologie om wielrenners in real time op te volgen. Niet alleen laat deze nieuwe technologie toe om uitzendingen te verrijken, de VRT experimenteerde ook twee jaar lang om recreatieve fietsers te motiveren op een gezonde manier te sporten.

JijKiest op interactieplatform van VRT NWS

JijKiest op 14 oktober wie er in de gemeente - en provincieraden zal zetelen. Maar vandaag kan je wel al je mening geven op het Jijkiest-platform van VRT NWS. Met dit interactieplatform beslis je mee wat er op de agenda komt door een voorstel te posten en toe te lichten aan de kandidaten. VRT Innovatie bouwde mee aan het dashboard voor de redactie en kijkt nu vooral naar de mogelijkheden die de verzamelde data biedt.

FANDANGO

Project foto of beeld
FANDANGO
Korte beschrijving

De ontdekking en verspreiding van fake news door data analyse en artificiële intelligentie

Abonneer op Data-analyse