MOS2S

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo MOS2S
Korte beschrijving

Crowd journalistiek en verrijkte live evenement belevingen

Het onderzoeksproject MOS2S is gericht op crowd journalistiek en verrijkte live evenement belevingen.

Sociale media en user-generated content worden steeds meer gebruikt bij gebeurtenissen die breaking news zijn. Mensen weten echter vaak niet wat ze precies te zien krijgen, waarom het belangrijk is en vanwaar er gestreamd wordt. Live streaming apps tonen wat nieuw is, maar niet noodzakelijk het “nieuws”. Dat wil MOS2S veranderen door van de gebruikers reporters te maken. Journalisten coachen de eindgebruikers en geven real-time feedback om kwaliteitsvolle en relevante nieuwsbeelden te verzamelen op sleutellocaties van de gebeurtenis. Via een dashboard met user-generated content, sociale media en databronnen worden gedeelde beelden en informatie slim gefilterd en in context geplaatst. Op deze manier kan de journalist een interactieve en inzichtelijke nieuwsbeleving vanuit meerdere invalshoeken creëren.

Ook voor (geplande) live evenementen is het concept van toepassing en onderzoeken we hoe beelden van aanwezigen door coaching en artificiële intelligentie een meerwaarde kunnen zijn. Deze verrijking kan zowel de beleving vooraf, tijdens als na het evenement omvatten.

https://www.youtube.com/watch?v=n1f7GH0O5m4

Partners
Kiswe, Nokia Bell Labs, IMEC IDLab, Johan Cruijf ArenA, TNO, Inmotio, Game On, KPN, ETRI, Samsung, Moovr, Gerade Software, DIA, KoçSistem
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen
Gerelateerde artikels

Terugspoelen naar Media Fast Forward

Naar goede gewoonte organiseerde de VRT Media Fast Forward met de bedoeling om de hele Vlaamse media-, technologie- en innovatiesector samen te brengen rond de toekomst van media. Het jaarlijkse inspiratie- en netwerkfestival mocht ruim 1000 bezoekers verwelkomen op de nieuwe Brusselse locatie ‘The Egg’.

Vranckx bevraagt Europeanen met mobiele “babbelbox” van VRT Innovatie

Vanaf 8 april kan je “Breaking Europe” ontdekken, een programma waarin Rudi Vranckx en Yassine Atari zeven verschillende Europese landen doorkruisen op zoek naar de verhalen over Europese thema’s als migratie, klimaat en jongerenwerkloosheid. Om zoveel mogelijk jonge Europeanen ter plaatse te laten vertellen en tegelijkertijd de redactie te ondersteunen met de verwerking ervan, bouwde het team van VRT Innovatie een “babbelbox”, een mobiel hokje met een innovatief videocaptatiesysteem.

Hoe MARCONI en MOS2S interactie ondersteunden tijdens Music for Life

Sinds 2006 organiseert Studio Brussel jaarlijks het benefietevenement Music for Life, een initiatief om geld in te zamelen tijdens de Warmste Week. Studio Brussel roept haar luisteraars op om acties op te zetten voor een doel dat hen nauw aan het hart ligt. Sinds 2017 kunnen deze actievoerders hun verhalen en activiteiten delen via de Warmste Week app, filmpjes opnemen met de presentatoren en live inbellen in een uitzending. Hier lees je meer over de innovaties en projecten achter Music for Life

Over MOS2S en voetbal

Fredo volgde het MOS2S-team tijdens een eerste test in de Amsterdam Arena. Samen met de internationale partners verzamelden ze beeldmateriaal van de oefenwedstrijd Nederland - Italië en onderzoeken ze hoe je samen met de eindgebruiker de beleving van een event kan versterken.

JijKiest op interactieplatform van VRT NWS

JijKiest op 14 oktober wie er in de gemeente - en provincieraden zal zetelen. Maar vandaag kan je wel al je mening geven op het Jijkiest-platform van VRT NWS. Met dit interactieplatform beslis je mee wat er op de agenda komt door een voorstel te posten en toe te lichten aan de kandidaten. VRT Innovatie bouwde mee aan het dashboard voor de redactie en kijkt nu vooral naar de mogelijkheden die de verzamelde data biedt.

De Wall of Moments: van de Warmste Week tot het WK

Ontdek meer over Wall of Moments, een app die ontwikkeld werd binnen VRT Innovatie om de toekomstige mediabeleving interactiever te maken. Van de Warmste Week tot het Wereldkampioenschap: hier krijg je een overzicht van de cases en volgende stappen.

2 Europese Projecten Van VRT Innovatie Op IBC

VRT Innovatie staat dit jaar met twee onderzoeksprojecten op de Future Zone van de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Samen met de Europese partners zal VRT Innovatie de resultaten en nieuwe technologieën tonen van het MOS2S project over crowdjournalistiek en het virtual realityproject ImmersiaTV. Daarnaast kondigt EBU ook de lancering van MediaRoad aan, een project dat de starterswerking van VRT Sandbox op Europees nivea

Achter De Schermen Van De Vooruitzicht-App

Op zaterdag 21 januari vond het Vooruitzicht plaats in Het Pand te Gent. 38 experten van VRT Nieuws verzamelden er om aanwezigen de nodige kennis en inzichten te brengen voor 2017. Zo kon je er een persoonlijk programma volgen van vijf lezingen en achteraf zelfs in nagesprek gaan met de sprekers.