FogProtect

Actief project?
Ja
Project foto of beeld
logo FogProtect
Korte beschrijving

Technologieën voor end-to-end gegevensbescherming bij gedecentraliseerde media workflows

Cloud computing evolueert naar een gedecentraliseerd model waarbij de opslag, verwerking en uitwisseling van data kan gespreid worden over een continuüm van resources: eindgebruikerstoestellen, edge computing en cloud-gebaseerde services. De voordelen hiervan zijn onder meer een lagere latency, een betere benutting van de ingezette middelen en een lagere kost.

De bescherming van gevoelige en persoonlijke data blijft echter een kritische bezorgdheid in zo’n gedecentraliseerde setting. FogProtect zal technologie ontwikkelen voor end-to-end gegevensbescherming voor verschillende toepassingsgebieden: smart cities, smart manufacturing en smart media.

Voortbouwend op de experimenten van Video Snackbar rond cloud-gebaseerde productie willen we in het kader van dit project onderzoeken hoe we ‘edge computing’ kunnen introduceren bij live opnames op locatie. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan video mixing en het integreren van UGC en IoT (Internet of Things) data in de beleving van het evenement.

Partners
Ubiwhere, Athens Technology Center, IBM Israel, University of Southampton, Nokia Solutions and Networks, Thales SIX GTS, Technische Universität Wien, Universität Duisburg-Essen
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen