Daiquiri

Actief project?
Ja
Project foto of beeld
Logo Daiquiri
Korte beschrijving

Nieuwe formats voor sportverslaggeving aan hand van data en artificiële intelligentie

Om te innoveren binnen sportverslaggeving wil het DAIQUIRI project de mogelijkheden van artificiële intelligentie verkennen bij het gebruik van sensoren, wearables en video, en in het algemeen ook opties onderzoeken om met de veelheid aan data aan storytelling te doen. In het DAIQUIRI project zal het team een professioneel dashboard en (sensor)dataplatform bouwen dat op media gericht is. Op deze manier kunnen contentmakers de inhoud van live sportervaringen aanvullen en verbeteren door verhalen te laten vertrekken vanuit (sensor) data. De demo’s tijdens het project toegespitst zijn op hockey, veldrijden en wegwielrennen.

Binnen het project onderzoekt VRT nieuwe vormen van storytelling, zoals content snippets gebaseerd op sportdata voor tv, web en sociale media. Om dit mogelijk te maken zal er een professioneel dashboard gebouwd worden voor redactiemedewerkers. 

Met het project willen we relevante en betekenisvolle inzichten uit een hoeveelheid data verkrijgen, editoriale AI algoritmen ontwikkelen om bepaalde verhaalfragmenten terug te vinden, en nieuwe verhalenformats creëren voor, tijdens en na een sportwedstrijd.

 

 

 
Partners
Videohouse, NEP, InTheRace, Arinti, imec-IDLab, imec-MICT
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen