Content4All

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo Content4All
Korte beschrijving

Meer content toegankelijk maken voor de dove gemeenschap door een geautomatiseerde vorm van gebarenondertiteling te voorzien op lange termijn

Dit project wil meer content toegankelijk maken voor de gebarentaalgemeenschap door een geautomatiseerde vorm van gebarenondertiteling te voorzien op lange termijn. Een eerste doelstelling bestaat erin een lowcost oplossing te vinden met een menselijke tolk, bijvoorbeeld door een studio op te zetten in zijn of haar huiskamer om de opnames daar te laten plaatsvinden. Een tweede doelstelling is om te werken naar een soort 3D-model van een menselijke tolk.

Partners
Fincons Group AG, University of Surrey, Fraunhofer-Heinrich Hertz Institute (HHI), Human-Factors-Consult GmbH (HFC), SwissTxt
Startdatum
Einddatum
Youtube/Vimeo filmpje
Contactpersonen
Trefwoorden
Gerelateerde artikels

CONTENT4ALL wint NAB Technology Innovation Award

Het onderzoeksproject Content4All heeft de prestigieuze NAB Technology Innovation Award ontvangen! Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie.

5 nieuwe innovatieprojecten goedgekeurd voor Europese subsidiëring!

5 ingediende onderzoeksprojecten van VRT Innovatie zijn goedgekeurd voor financiering door de Europese Commissie. Om evoluties binnen de mediasector op te volgen en innovatie te stimuleren, werkt VRT samen met Europese partners aan nieuwe projecten voor een betere service en mediabeleving in de toekomst. De nieuwe projecten, met succes ingediend door VRT collega Mike Matton, zetten in op co-creatie, personalisatie, engagement en interactie.

VRT Innovatie bezorgt bezoekers interactieve en persoonlijke mediabeleving op IBC

Van 13 tot 17 september is de innovatieafdeling van de VRT vertegenwoordigd op IBC de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. VRT innovatie presenteert er samen met haar partners 5 projecten rond persoonlijke en interactieve media, en samen innoveren. Aan verschillende projectstanden beleven bezoekers onder andere hoe live radio en online diensten elkaar kunnen versterken en hoe radiostations hun uitzendingen kunnen integreren met digitale en sociale media.

Dit was VRT Innovatie op IBC

Het team van VRT Innovatie stond dit jaar met 5 projecten op IBC, de jaarlijkse hoogmis voor de internationale mediasector te Amsterdam. Samen met partners liet de innovatieafdeling bezoekers gepersonaliseerde en interactieve radio beleven, mediatoepassingen in een smart city verkennen en de mogelijkheden van technologie voor mediatoegankelijkheid ontdekken. Een van de stands werd volledig handgetekend door designer Anne Manteleers. Een beeldverslag ontdek je hier.