CityStory

Actief project?
Ja
Project foto of beeld
Logo CityStory
Korte beschrijving

Een digitaal verhalenplatform ontwikkelen om samenwerking te stimuleren

Binnen het CityStory project, gaat een team van architecten, designers, media makers, IT-experten, samen met buurtbewoners op zoek welke waarde artificiële intelligentie heeft in een creatief verhaalproces. Het project wil een digitaal verhalenplatform ontwikkelen met een behulp van intelligente tools op basis van AI en ML-technologieën. Hiermee zouden we verhalen eenvoudiger kunnen capteren, verbeteren en delen. 

Het doel van CityStory is om het creatief proces zoveel mogelijk te ondersteunen en helpen tot “sterkere” verhaallijnen te komen. In het project is er dan ook de nodige aandacht voor de ontwikkeling van een mobiele unit (“Media Lab”), die gebruikt kan worden om het platform in een workshop te introduceren.

Het CityStory project is een Europees ITEA3 onderzoeksproject.

...media have changed from being primarily about watching, listening and reading, to being most significantly about creating, and discussing, and so bringing about change in people, ideas, and culture...

David Gauntlett, auteur van "Making Media Studies"

VRT is coördinator van dit project.

 

----

 

Het mysterie van de Radio2-app

Als ware detectives reizen de regioredacteurs van Radio2 alle provincies af tot ze, samen met de luisteraars, het antwoord vinden op in totaal veertig mysteries.

 

Ontmoet je #LikeMe-helden tijdens een virtuele meet & greet

Zit jij in kamp Camille of kamp Caro? Of zeggen deze #LikeMe-helden je helemaal niets? Geen zorgen! Tijdens de zomer van 2022 word je ondergedompeld in de muzikale leefwereld van #LikeMe, zowel in het casino van Blankenberge als op de pier van de kuststad.  

Partners
Bits of Love, BUUR part of Sweco, KU Leuven Mintlab, KU Leuven Research+Design (RxD), Legind Technologies, NXP, StudioDott, VRT
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Gerelateerde artikels

De ‘essentie’ van verhalen vertellen met en voor burgers

Benieuwd hoe burgers de verhalen van een stad tot leven kunnen brengen? Met een overvloed aan gegevens en informatiebronnen in een stad zijn er verschillende mogelijkheden om verhalen te vertellen. In het ESSENCE-project ontwikkelden we nieuwe technologieën om verhalen fysiek te integreren in een stad waarmee we burgers kunnen betrekken in hun stedelijke uitdagingen en die van de maatschappij in het verlengde. Na twee jaar is het project afgelopen en blikken we terug op resultaten en inzichten.