VRT Sandbox

VRT Sandbox

Open innovatie met startups

Sandbox conceptVRT Sandbox zet kortdurende samenwerkingen op tussen start-ups, KMO’s en de VRT. Tijdens deze projecten krijgen start-ups de kans om producten (zowel content als technologisch) te testen, ontwikkelen en schalen op de werkvloer van de VRT, met toegang tot de infrastructuur en productieteams. De samenwerking maakt het mogelijk voor partners om bestaande mechanismen vanuit een ander perspectief te benaderen, creatieve toepassingen te verkennen en bij te leren door nieuwe inzichten. 

Na afloop tonen de startups, kmo’s en ondernemers, samen met VRT, hun resultaten en inzichten tijdens VRT Sandbox Sessions, een open netwerkevenement.  

 

Sandbox Logo's Partners

 

Sandbox Hub: een internationaal netwerk

In september 2018 werd de internationale Sandbox Hub gelanceerd binnen het H2020-gesubsidieerde MediaRoad-project. Deze Sandbox Hub heeft als doel om de om het succesvolle werking van VRT Sandbox om te vormen tot een repliceerbaar model binnen Europa. Op deze manier bouwt VRT samen met partners als EBUBBC en RAI een Europees netwerk op voor open innovatie en ondernemerschap.

 

Intrapreneurship: Sandbox voor VRT collega's

Om ondernemerschap binnen de VRT zelf aan te moedigen en ondersteunt VRT Sandbox ook collega’s vanuit de Sandboxwerking. Zij krijgen de kans om binnen de VRT om nieuwe technologieën en formats te ontwikkelen en uit te testen, aangevuld met een begeleiding op maat.

 

Ontdek de laatste Sandbox-projecten en bezoek de website van VRT Sandbox.