Peter De Paepe

Peter De Paepe
Peter
De Paepe

Hoofd VRT Sandbox - accelerator van VRT

Innovation comes out of great human ingenuity and very personal passions. (Megan Smith) - You miss 100 percent of the shots you never take. (Wayne Gretzky)

Peter staat aan het hoofd van VRT Sandbox en is een van de stichtende leden van Media Invest Vlaanderen (een joint venture tussen VRT en PMV).

Hij heeft een zwak voor radio met zijn verleden als radiopresentator, storyteller, content maker en producer bij Radio 2 en Studio Brussel. Ook hielp hij MNM bij het uitgroeien tot wat het nu is: een van de meest populaire jongerenzenders van Vlaanderen.

Peter heeft een gezonde interesse in nieuwe technologie, nieuwe manieren om media te maken en het bespoedigen van innovatie. Daarom koos hij ervoor om het hoofd te worden van VRT Sandbox. Hij geeft niet alleen start-ups de kans om samen te werken met VRT, maar hij helpt ook media scale-ups internationaal te groeien via de Sandbox Hub, een Europees netwerk van 18 media-acceleratoren.

Tijdens de winter kan je Peter in de Alpen terugvinden op skilatten. In zijn vrije tijd houdt hij er ook van om te mountainbiken of te minivoetballen

Projecten