VRT Sandbox, Cultuurconnect en De Grote Post organiseren inspiratiedag over VR in kunst- en cultuursector

GrotePost

Virtual reality is vandaag de dag niet meer weg te denken. En toch blijft het voor de cultuursector nog grotendeels onbekend terrein. Daarom werkt VRT Sandbox samen met Cultuurconnect en cultuurcentrum De Grote Post aan een initiatief om VR te introduceren in de kunst- en cultuursector. Welke kansen, uitdagingen en belevingen VR kan bieden voor de kunstwereld, dat ontdek je op 20 november in cultuurcentrum De Grote Post.

Tijdens deze sectordag kan je je als creatieveling onderdompelen in de wereld van VR tijdens verschillende inspiratiesessies, talks en workshops. Maak kennis met kunstenaars Joris Weijdom en Philip Hausmeier. Laat je inspireren door pitches van VRT Sandbox, Nerdlab en Raven over experimenten en toekomstperspectieven van Mixed Reality in de cultuursector.  En leer meer van pioniers als Soulmade en LucidWeb hoe je met VR, nieuwe digitale content en formats aan de slag kan gaan binnen jouw cultuurhuis.

Het 360°-theater

In een eerste fase van het initiatief ging VRT Sandbox met De Grote Post aan de slag door vier kunstenaars te laten experimenteren met VR. De residenten van het cultuurcentrum THERE THERE company, Luanda Casella, Live Others en Laura Vroom maakten een korte creatie voor een 360°-camera en verkenden de grenzen van het virtuele theater. Het eindresultaat kan je vanaf 20 november elke dag bekijken in de foyer van cultuurcentrum de Grote Post.

Meer informatie over het event kan je vinden op deze link.