VRT Op De Digitale Doebeurs Met Workshops, E-Sport En Virtuele Kriebels

VR

Op zaterdag 21 oktober neemt VRT deel aan de Digitale Doebeurs in De Krook in Gent. De Digitale Doebeurs is een gratis interactieve beurs die de Gentse Digitale Week inluidt en de bezoeker kennis laat maken met digitale innovaties. Je kan er experimenteren tijdens workshops en voetbalgamen tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht. Ketnet zorgt dan weer voor virtuele kriebels op de Helden-achtbaan.

Experimenteer met STEAMbox en bouw mee aan de geluid – en lichttrap in De Krook

Steambox is een experimenteel wetenschaps- en onderwijsproject van VRT, Technopolis en imec, waarbij je in groep, in de klas of daarbuiten, aan de slag gaat met een doos vol technologie en avontuur, volgens de principes van STEAM: Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics.

Steambox komt naar de Digitale Doebeurs met een hele hoop mini-computers, sensoren, schermen, lichtjes en kabeltjes waarmee je allerlei knotsgekke opstellingen kan bouwen en programmeren zoals een lichtgevende trap. Jij - gebruiker van de doos - installeert een kleine computer, schakelt schakelaars aan en programmeert licht en geluid.

Het ruimere verhaal: hoe omgaan met te weinig beweging in deze wereld? Hoe kunnen we mensen stimuleren om meer de trap te nemen? 

Kom het zelf ontdekken en ervaren tijdens de Digitale Doebeurs.

Voetbalgamen met live-verslaggeving van Aster van Sporza! 

VRT en Sporza experimenteren met e-sport en organiseren tijdens de beurs een Sporza-FIFA-toernooi. De finale wordt gespeeld tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht. Aster Nzeyimana van Sporza zal live commentaar geven en de finale is live te bekijken op de Facebookpagina van Sporza.  Wil je de uitdaging aangaan? Schrijf je dan in via Sporza.be.

Virtuele kriebels en hologrammen

Via de website van Wonen.tv kunnen bezoekers virtueel binnenkijken in enkele bijzondere architectenwoningen. Via de 360°-opnames en een VR-bril kan je , op eigen tempo alle hoekjes en kantjes van die huizen verkennen alsof je er zelf in rondloopt. Bovendien kan je er ook verschillende elementen in aanklikken, waardoor je via een filmpje, foto of geluidsfragment extra info krijgt om de beleving nog completer te maken. Kom naar de VRT stand en vraag naar je gratis Wonen.tv VR bril!

Ook Ketnet strijkt neer op de Digitale Doebeurs.  Op de benedenverdieping zorgt de Helden-achtbaan voor virtuele kriebels. Aan de hand van eenvoudige instructies en een app kunnen de kleinsten hun eerste hologram knutselen.

Ga naar stad.gent voor meer info!