Van intrapreneurship naar IBC: On-Hertz

Luchtballon

De IBC-beurs in Amsterdam komt eraan! De collega’s van VRT Sandbox zijn alvast begonnen aan een wishlist met innovaties die ze willen ontdekken in het RAI.  Bijzonder is dat ze dit jaar On-Hertz, de start-up van VRT- intrapreneur Renaud Schoonbroodt, aan dat lijstje kunnen toevoegen.

Intrapreneurship op de VRT

VRT Sandbox moedigt mensen binnen de VRT aan om na te denken over wat er op technisch gebied beter kan. Misschien heeft iemand een innovatief idee, maar nog geen idee wat ermee te doen. Die ondernemers ondersteunt VRT Sandbox. 

Toen Renaud in 2016 begon te werken voor de VRT, vroeg hij zich af of radio maken niet makkelijker kon, zoals via een tablet of zelfs via het internet. In zijn vrije tijd werkte hij aan een prototype dat hij graag kwam voorstellen aan de VRT Sandbox. Zij begeleidden Renaud door onder andere een pitch training aan te bieden en samen na te denken over marktonderzoek.  Als een van de eerste intrapreneurs van het traject kon Renaud zijn revolutionaire radiotool succesvol uitwerken.

De Sandbox heeft de juiste contacten om alles te kunnen testen in het werkveld. Ze brengen je in contact met de juiste mensen en vergroten je visibiliteit.

Renaud Schoonbroodt

Radio maken vanuit een luchtballon

Begin dit jaar kwam Radio 2 met het idee naar VRT Sandbox om radio te maken vanuit een luchtballon. De ideale kans om On-Hertz te testen in een echte situatie. Gepakt en gezakt met een minimum aan materiaal steeg de luchtballon op om in de wolken live radio te maken. 

Normaal word ik snel zeeziek maar die dag was ik zo bezig met alles te controleren om zeker te zijn dat alles perfect zou werken dat ik daar geen moment aan gedacht heb.

Renaud Schoonbroodt

Na dit eerste avontuur werkte Renaud aan een dossier om funding te zoeken voor zijn project. Hiervoor ging hij langs bij zowel KBC StartIt als IMEC, waar hij telkens naar buiten liep met een partnership. Met deze funding startte hij een bedrijf op om On-Hertz verder te ontwikkelen en uit te bouwen. 

Ondertussen zijn er nu ook plannen om On-Hertz te testen tijdens radioprogramma’s van Radio 1, MNM en Studio Brussel. Zo heeft Radio 2 presentator Niels Vandeloo On-Hertz al heel de zomer intensief gebruikt voor zijn avondspitsprogramma.

IBC en de toekomst

We hopen in de toekomst met On-Hertz een belangrijke rol te kunnen spelen in het veranderende radiolandschap.

Renaud Schoonbroodt

Als je On-Hertz aan het werk wil zien moet je op IBC naar 10F42 bij het Flanders Investment & Trade Pavillion. 

Trefwoorden