Smart city project FLAME zoekt projectvoorstellen rond nieuwe mediabelevingen met 5G

FLAME

Binnen het FLAME project heeft de VRT samen met partners als Disney en Martel Innovate meegewerkt aan de bouw van een smart city infrastructuur om te experimenteren met nieuwe gepersonaliseerde, gelokaliseerde en interactieve mediatoepassingen. Het project zit nu in haar eindfase en is op zoek naar voorstellen van KMO’s en start-ups voor nieuwe mediabelevingen die gebruikmaken van 5G. 

Tijdens het project werd er een smart city infrastructuur ontwikkeld in Barcelona, Bristol, Londen en Buseto Palizzolo. Dat houdt in dat ze een platform bouwden waarin mediadiensten beter geïntegreerd kunnen worden in de stad door ze onder andere te koppelen aan dynamische netwerken. Tijdens het project werden er eerder twee calls gelanceerd voor projectvoorstellen om de infrastructuur te kunnen evalueren en verbeteren. Zo implementeerde het RAISE experiment een nieuwe app die een gepersonaliseerde Augmented Reality ervaring mogelijk maakt en digitale content met de fysieke omgeving verbindt. 

Voor de derde en laatste call is het project nu op zoek naar nieuwe projectvoorstellen van KMO’s, start-ups en industrieën rond nieuwe gepersonaliseerde, gelokaliseerde en interactieve mediabelevingen die gebruikmaken van 5G. Deelnemen kan vanaf 9 augustus tot begin november. Start-ups en KMO’s maken daarvoor kans op een financiering tot wel €100K om hun project te testen in een van de FLAME smart city omgevingen in Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Meer over de call ontdek je op de FLAME website en tijdens een Webinar op 2 september. 

Gerelateerde projecten
Trefwoorden