Schrijf je in voor STADIEM en financier jouw media-oplossing

STADIEM Open Call 1

Heb je een start-up of scale-up en werk je aan next gen media-oplossingen? Wil je je technologie integreren op de productievloer, maar ben je nog op zoek naar juiste connecties en ondersteuning? Via het pilootprogramma van STADIEM kan je jouw innovatie voorstellen aan een internationaal netwerk en integreren in een live productieomgeving. Je kan je nu inschrijven voor de eerste call tot en met 31 maart.

Internationaal pilootprogramma

Het STADIEM-project, gestart in oktober 2020, werkt aan een piloot- en acceleratieprogramma om start-ups, scale-ups, investeerders en media-organisaties samen te brengen en nieuwe Next Generation Media-oplossingen te stimuleren. Hiervoor werken 7 partners uit 6 Europese landen (België, Noorwegen, Estland, Duitsland, Ierland en Zwitserland) samen om de best mogelijke ondersteuning te bieden op weg naar groei. Het pilootprogramma duurt 14 maanden en bestaat uit 4 fasen om start-ups en scaleups voor te stellen aan een internationaal netwerk en hun media-oplossingen te laten ontwikkelen, integreren en testen bij een mediapartner. STADIEM heeft een budget van 3,86 miljoen euro beschikbaar en elke start-up of KMO kan tot 150 000 euro voor zijn project ontvangen.

 

Stadiem's 4-fasen programma

Tegelijkertijd biedt STADIEM je de kans om deel uit te maken van een missie om de meest prominente media-uitdagingen van vandaag aan te pakken: van nepnieuws bestrijden tot journalisten ondersteunen om nieuws aan een hoog tempo te brengen. Daarnaast kan je zelf ook een eigen "moonshot" projectvoorstel indienen.

Als internationale community helpen we graag startups om de juiste kansen te vinden.

Violeta Vasileva, F6S

Open Call Webinar

STADIEM organiseerde een eerste webinar over de open calls, met een overzicht van de doelstellingen van het project en voorwaarden om deel te nemen. Je kan deze hier herbekijken of inschrijven voor een nieuwe webinar op 10 maart.

De opname van het webinar is nu beschikbaar.

Met STADIEM kijken we ernaar uit om van Europa een wereldleider in media-innovatie te maken! Door start-ups en scale-ups te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling creëren we kansen voor media-innovatie die een echte impact kunnen hebben, zowel lokaal als internationaal.

Mike Matton, hoofd internationale samenwerkingen bij VRT

Meer informatie en inschrijven: www.stadiem.eu 

Voor specifieke vragen over de open call kan je terecht op: opencalls@stadiem.eu

 

STADIEM project is funded by the EU’s Horizon 2020 programme under Grant Agreement number 957321.

Gerelateerde projecten
Trefwoorden