MediaMotorEurope steunt veelbelovende Europese deeptech-pioniers bij de ontwikkeling van de mediaoplossingen van morgen

MME image

MediaMotorEurope (MME), een nieuw project dat medegefinancierd wordt door het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie, wil stimulansen bieden aan veelbelovende Europese deeptech-pioniers die bezig zijn om de prominentste actuele uitdagingen van de media-industrie op te lossen. Het wil ze steunen bij het ontwikkelen van schaalbare mediaoplossingen.

Met een op maat gesneden mentorprogramma voor deeptech-start-ups en -scale-ups, wil MME een krachtig ecosysteem creëren met vooraanstaande spelers uit de mediasector en de creatieve sector: mentoren, bedrijven, investeerders, mediaorganisaties, journalisten en incubatoren. 

Imagine about innovation

Dit levendige ecosysteem zal de geselecteerde bedrijven in staat stellen om hun activiteiten uit te breiden en om de markt op te gaan met unieke oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen en behoeften waarmee de mediasector momenteel geconfronteerd wordt:

⦁    de strijd tegen desinformatie en nepnieuws
⦁    verbeterde toegankelijkheid tot en inclusie bij mediadiensten voor mensen met een handicap
⦁    vergevorderdere interactie van mens en machine
⦁    betere bescherming van persoonlijke data door nieuwe technologieën
⦁    overgang naar een datagedreven media 4.0 markt

MME kan steunen op krachtige media- en innovatiehubs en tevens op belangrijke spelers in de wereld van de tech en investeringen: VRT, Media City Bergen, Thermi, Athens Technology Center, Cluster Sofia Knowledge City, FastTrack en F6S.

Elke deeptech-pionier zal beginnen aan een speciaal afgestemd steunprogramma van zes maanden waarbij de begeleiding focust op bedrijfsontwikkeling, technologieverificatie en –validatie, marktrijpheid voor de media-industrie, matchmaking met bedrijven en pitchen. Het dienstenpakket zal geleverd worden door 4 innovatiehubs met steun van een samenwerkingsplatform. De start-ups die het beste presteren, zullen uitgenodigd worden om hun innovaties te presenteren op internationale evenementen. Alle diensten zullen gratis ter beschikking staan dankzij Startup Europe. 
 
MediaMotorEurope zal drie open oproepen lanceren in de loop van 2020 en 2021 en de scale-up van in totaal 60 start-ups selecteren en ondersteunen. Houd je oren open voor de eerste open oproep die wordt gelanceerd in mei 2020!

Volg ons vandaag om mee vorm te geven aan de mediaoplossingen van morgen.
#MediaMotorEurope
https://mediamotoreurope.eu/

Twitter: https://twitter.com/MediaMotorEU
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/media-motor-europe/
Instagram: https://www.instagram.com/mediamotor_project/
F6S: https://www.f6s.com/mediamotoreurope

Gerelateerde projecten
Trefwoorden