2 Europese Projecten Van VRT Innovatie Op IBC

MOS2S

VRT Innovatie staat dit jaar met twee onderzoeksprojecten op de Future Zone van de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Samen met de Europese partners zal VRT Innovatie de resultaten en nieuwe technologieën tonen van het MOS2S project over crowdjournalistiek en het virtual realityproject ImmersiaTV. Daarnaast kondigt EBU ook de lancering van MediaRoad aan, een project dat de starterswerking van VRT Sandbox op Europees niveau zal uitwerken.

MOS2S

Samen met partners als IMEC, TNO en Amsterdam ArenA werkt VRT Innovatie aan het Europees MOS2S-project. Dit project richt zich enerzijds op crowdjournalistiek, waarbij een gebruiker zelf reporter wordt door zelfgemaakte beelden te delen, en anderzijds op live eventbeleving, met behulp van onder andere augmented reality. Met de ontwikkeling van een interactieve applicatie wil het project het productieproces van nieuws en eventverslaggeving efficiënter maken en eindgebruikers engageren in het creëren van content. 

Meer informatie op http://www.mos2s.eu

Te vinden op IBC in de Future Zone, hal 8, stand G06 (MOS2S)

ImmersiaTV

Het project ImmersiaTV wil de tv-beleving beter verbinden met de VR-beleving. Door de ontwikkeling van nieuwe omnidirectionele videoformats krijgen kijkers een unieke audiovisuele ervaring op zowel traditionele tv, tablets als VR-brillen. Hiervoor ontwikkelt ImmersiaTV nieuwe productietools die de gehele audiovisuele productieketen omvatten. 

Meer informatie op http://www.immersiatv.eu

Te vinden op IBC in de Future Zone, hal 8, stand G08 (ImmersiaTV).

MediaRoad

MediaRoad wil een community rond mediainnovatie bij elkaar brengen door de samenwerking tussen mediaorganisaties te versterken en nieuwe ideeën te introduceren op de markt. Door de succesvolle werking van VRT Sandbox om te vormen tot een repliceerbaar model, bouwt VRT samen met partners als EBU, BBC en RAI een Europees netwerk op voor open innovatie en ondernemerschap.

Meer informatie op https://tech.ebu.ch/mediaroad 

Maandag 18 september op IBC, 15u – 16u, EBU stand locatie 10.F20: Informatie over het project, gevolgd door Q&A en networking

Gerelateerde projecten