ICoSOLE

Actief project?
Project afgelopen
Project foto of beeld
Logo ICoSOLE
Korte beschrijving

Immersieve beleving van live events

ICoSOLE verzamelt, organiseert, sychroniseert en verwerkt mediacontent met als doel een rijke mediabeleving te creëren voor zowel eventbezoekers als mensen die op afstand volgen.

Daarvoor experimenteerde het projectteam met omnidirectionele camera’s, surround microfoonarrays en gebruikersgegenereerd materiaal. Dit om de live beleving zo realistisch mogelijk tot in de huiskamer te krijgen.

Er werden drie prototypes uitgewerkt onder de noemer 'Wall of Moments': een gebruikersapp (Moments), een redactieapp (Trademark) en een app die content weergeeft (Wall). Met Moments kunnen eindgebruikers zelf content maken en in interactie treden met de redactie. Trademark is een app voor de redactie, waarmee ze gebruikers opdrachten kunnen geven, polls kunnen opstellen en binnenkomende content kunnen filteren. De Wall, ten slotte, wordt gebruikt om ingezonden (gefilterde) content weer te geven in een bewegende mozaïek.

Partners
BBC, Bitmovin, Joanneum Research, Hasselt University, Technicolor, imec, Tools at Work
Startdatum
Einddatum
Contactpersonen
Gerelateerde artikels

100 Festivalgangers Testen Moments-App Op Leffingeleuren

Het weekend van 9, 10 en 11 september 2016 streek het VRT onderzoeksteam neer op het festival Leffingeleuren met de Wall of Moments. Festivalgangers maakten foto’s en filmpjes van festivalmomenten en deelden hun favoriete artiesten, festival food en de kunst en animatie die Leffingeleuren eigen maken.

Achter De Schermen Van De Vooruitzicht-App

Op zaterdag 21 januari vond het Vooruitzicht plaats in Het Pand te Gent. 38 experten van VRT Nieuws verzamelden er om aanwezigen de nodige kennis en inzichten te brengen voor 2017. Zo kon je er een persoonlijk programma volgen van vijf lezingen en achteraf zelfs in nagesprek gaan met de sprekers.