Live IP-Studio En Ketnet-App Bekroond Op IBC

Live IP - IBC

Live IP, een gezamenlijk project van VRT en de Europese Omroeporganisatie EBU, heeft op de IBC-beurs voor mediaprofessionals in Amsterdam de Innovation Award for Content Creation gewonnen. Live IP is het eerste liveproductiesysteem dat volledig draait op IP en IT-technologie. Ook de Ketnet-app viel in de prijzen.

De IBC Innovation Award for Content Creation is vanavond gewonnen door Live IP, een samenwerkingsproject van VRT en EBU. Live IP is het eerst live-productiesysteem dat volledig een beroep doet op IP- en IT-technologie. In juni won Live IP al de EBU Award for Technology en Information. De vernieuwende aanpak werd deze zomer toegepast voor het live ochtendprogramma over het EK Voetbal van Ketnet.

LiveIP IBC

De prijs werd zondagavond in Amsterdam in ontvangst genomen door Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU) Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT).

Ketnet wint zilver

Live IP was niet de enige nominatie voor VRT bij de IBC Awards. De Ketnet-app, gemaakt met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de shortlist voor IBC Innovation Award for Content Management.

De Ketnet-app won uiteindelijk de tweede plaats in deze categorie. De Ketnet-app bestaat voor twee doelgroepen: een voor kinderen tot zes jaar, en een voor kinderen ouder dan zes jaar. De apps zijn niet alleen toegankelijk voor kinderen maar ook voor ouders. Dat past in het globale Ketnet-aanbod om er als Ketnet voor alle kinderen te zijn, in elke fase van hun ontwikkeling en met een 360° aanbod, op elk relevant platform: televisie, online, met evenementen op locatie,...

Vlaams minister van Media Sven Gatz op bezoek

Op maandag 12 september bracht Vlaams minister van Media Sven Gatz een bezoek aan IBC, waaronder ook de Live IP-studio. Tijdens zijn aanwezigheid bevestigde Gatz nogmaals de sterke rol die Vlaamse initiatieven hebben in de wereld van mediatechnologie.

LiveIP IBC - Sven Gatz

Keywords