VRT toont innovatieprojecten tijdens ICT event van Europese Commissie

ict banner

Van 4 tot 6 december strijkt ICT - Imagine Digital, Connect Europe - neer in Wenen, een onderzoek en innovatie event dat focust op de digitale transformatie van maatschappij en industrie in Europa. Ook VRT Innovatie zal aanwezig zijn met verschillende projecten in de grootse exhibition hall. Daar ontdek je binnen verschillende thema’s onderzoeksprojecten en resultaten, gefinancierd door de Europese Unie.

Interactie en hybride radio met MARCONI en HRADIO

De toekomst van radio brengen we op de stands van de projecten MARCONI en HRADIO. MARCONI wil radiomakers dichter bij luisteraars brengen door de interactie te ondersteunen met een geïntegreerd platform. Waar MARCONI je de redactiekant laat ervaren, toont HRADIO de kant van de luisteraars. Daar ontdek je enkele functionaliteiten van een hybride radio-ervaring, zoals deelnemen aan polls, pauzeren, terugspoelen en verder luisteren waar en wanneer je wil.

MARCONI en HRADIO ontdek je in Hall X4 onder het thema “Transforming industry and economy” aan stands T09 en T010

Nieuwspersonalisatie met CPN

Met het project CPN bouwt de VRT mee aan een distributieplatform dat zowel grote als kleine mediabedrijven helpt om digitale nieuwsberichten gepersonaliseerd te verspreiden en in de juiste context. Hier houden we ook rekening met de diversiteit van zowel het aanbod als de inhoud. Aan de CPN-stand op het ICT event tonen we het testplatform, waarbij je als bezoeker op basis van je voorkeuren aanbevolen artikels kan terugvinden.

CPN ontdek je in Hall X3 onder het thema “Inspiring a digital society” aan stand I23

Netwerksessies van het New European Media Initiative en FANDANGO project

Het FANDANGO project ontwikkelt een platform dat de detectie van nepnieuws ondersteunt en de oprechtheid van nieuws helpt nagaan door geverifieerde data aan te bieden van verschillende officiële bronnen, zowel nationaal als internationaal.

Met de netwerksessie op ICT hopen we met het project het aantal gebruikers op het platform te vergroten en te luisteren naar de noden van onze doelgroepen: zowel journalisten, mediaconsumenten, publieke autoriteiten als onderzoekers, kmo’s en grote ondernemingen. Daarnaast staat FANDANGO ook open voor projecten die gelijkaardige onderwerpen onderzoeken, om samen te werken en de capaciteiten van het platform verder uit te bouwen. Aangezien nepnieuws een globaal probleem is voor elke maatschappij wil FANDANGO feedback verwerken van alle betrokken sectoren.

De netwerksessie van FANDANGO gaat door in kamer L7 op woensdag 5 december, van 9u tot 9u45.

Tijdens de netwerksessie van het New European Media Initiative wil het NEM haar visie promoten voor een wereld met meer immersieve en interactieve content, waarin natuurlijke ervaringen en interacties met mensen op een afstand als realtime ervaren worden. Met de input van het publiek wil NEM verder bouwen aan de innovatieve, uitdagende en ambitieuze diensten van het Future Media Internet.

De netwerksessie van NEM gaat door in kamer L8 op woensdag 5 december van 10u tot 10u45.

Gerelateerde projecten