STEAMbox trapt af op Technopolis

steambox

Maak een interactieve trap met de technologie in deze doos. Dat is de opdracht die 3 leerkrachten en 18 leerlingen afgelopen woensdag kregen op Technopolis. Ze testten voor het eerst de STEAMbox als volledig lessenpakket uit. Met het project wil VRT samen met imec en partners inspelen op wetenschappelijke en technologische veranderingen en meer ruimte voor experimenten introduceren.

STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics, thema’s die je terug kan vinden in een doos. Om een STEAMbox te ontwikkelen organiseert het projectteam allereerst een evenement met  presentaties, workshops en demonstraties over een bepaald thema. Tijdens dit evenement maken ze media die verzameld en verspreid wordt via de doos. Met de tools van de doos kunnen de leerlingen en leerkrachten vervolgens de experimenten van het evenement simuleren in een klas. Afgelopen woensdag kregen de leerlingen de uitdaging om een “coole trap te maken” en gingen ze in Technopolis aan de slag met een Raspberry Pi, Arduino en MakeyMakey.

Het project ging van start in 2016 binnen VRT Sandbox en is gericht op educatie voor alle leeftijden, van jong tot oud. Tijdens de huidige testfase focust het team op verschillende aspecten van de box. Na een grondige evaluatie trekt Steambox eerst met meerdere exemplaren naar de scholen om studenten systematisch uit te dagen op vlak van creativiteit en kennis.

Meer weten?
www.steambox.be
bit.ly/STEAMbox_intro
https://www.facebook.com/STEAMboxvrt/
https://www.youtube.com/channel/UCmnImes6LdoaLR2RHOHkEug

Trefwoorden