Interactieve Primeur Tijdens Diamond League Brussel Met VRT Sandbox, Sporza & Kiswe

Memorial Van Damme

Op vrijdag 1 september vindt in het Koning Boudewijnstadion de 41st AG Memorial Van Damme plaats, met 10 kersverse wereldkampioenen en een tiental Belgische toppers op het programma. Sporza biedt voor deze editie in samenwerking met Kiswe Mobile een innovatieve, interactieve totaalervaring.

Zo zullen voor het eerst, naast de klassieke live TV en radioproductie van alle loopnummers, ook alle gelijktijdige kampnummers volledig te bekijken zijn; een meerwaarde voor de liefhebbers van het discuswerpen, en het ver-, hoog- en polsstokspringen. De Sporza fase-per-fase, de laatste info van de deelnemende atleten, en live feeds van de wedstrijdresultaten maken de liefhebbers verder wegwijs in het spektakel van de Memorial. Daarnaast kan je ook alle beelden taggen en herbekijken zo vaak als je wilt. Tot slot is er een interactieve live quiz waar elke fan zijn kennis en/of geluk kan testen in verschillende trivia en wedstrijdvoorspellingen.

Memorial Van Damme

De samenwerking tussen Sporza en Kiswe Mobile kwam tot stand binnen VRT Sandbox, een initiatief dat kortdurende projecten opzet tussen startups en VRT om media-innovatie te stimuleren. Binnen deze samenwerking onderzoeken Sporza en Kiswe Mobile in welke mate een verruimd én geïntegreerd aanbod aan gelijktijdige videostreams en andere interactieve componenten ook echt leidt tot een rijkere en meeslepende ervaring voor de kijker.

Kiswe specialiseert zich daarvoor in het creëren van beklijvende, lean forward kijkervaringen rond sport en muziek op mobiel. Zo maakt de startup gebruik van een eigen, unieke technologie om onmiddellijk tussen videostreams te kunnen switchen, meerdere interactieve verhaallijnen te integreren, en ook laagdrempelige interacties toe te voegen.

Wie deze ervaring wil beleven kan terecht op Sporza voor meer info, of op mobiel via http://kiswe.tv/sporza. De live interactieve streaming zal al van start gaan op vrijdag om 19u15, bij aanvang van de openingsceremonie.

Trefwoorden