CONTENT4ALL wint NAB Technology Innovation Award

NAB Show award

Het onderzoeksproject Content4All heeft de prestigieuze NAB Technology Innovation Award ontvangen! Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie.

Content4All heeft tot doel het tolken met gebarentaal te automatiseren met behulp van nieuwe technologieën en AI-algoritmen. Het gaat over een samenwerking van volgende partners: VRT, Fincons Group, Human Factors Consult, de Universiteit van Surrey, het Fraunhofer HHI-onderzoekscentrum en Swiss TXT.

Een korte video-introductie voor Content4All kan je hier bekijken.

Het projectteam van Content4All ontwikkelde een workflow die geïntegreerd is in een echt uitzendscenario en die een doventolk reproduceert als een realistische virtuele mens in real-time. De echte doventolk kan tolken in een studio op afstand en een virtuele tolk aansturen die wordt gegenereerd bij de omroep.

Over NAB

NAB Show is een jaarlijkse toonaangevende vakbeurs georganiseerd door de Amerikaanse National Association of Broadcasters. De editie van 2017 telde 103.000 deelnemers uit meer dan 160 landen en meer dan 1.700 exposanten. In 2020 kon NAB niet doorgaan in Las Vegas wegens de coronacrisis. Op 13 en 14 mei kwam er wel een deel van het programma online, in een NAB Show Express.

Screenshot van de NAB Show Express awardshow

 

Gerelateerde projecten
Trefwoorden