Europese samenwerking met media start-ups binnen STADIEM-project

STADIEM logo

Het STADIEM-project, gestart in oktober 2020, werkt aan een piloot- en acceleratieprogramma om start-ups, scale-ups, investeerders en media-organisaties samen te brengen en nieuwe Next Generation Media-oplossingen te stimuleren. Binnen het Europees H2020-project hebben deelnemende start-ups toegang tot onder andere regionale en lokale kennis, beschikbare financierings- en schaalmogelijkheden, alsook durfkapitaal en bedrijfsnetwerken. Daarin bieden de consortiumpartners van STADIEM hen de nodige ondersteuning om door te kunnen groeien als bedrijf.

Wat mogen innovators verwachten?

Er zal meer dan 3 miljoen euro beschikbaar zijn voor de financiering van media-innovatoren: het project zal twee oproepen lanceren (waarvan de eerste begin 2021) met als doel start-ups te selecteren voor het incubatie- en acceleratieprogramma van STADIEM en samenwerkingen op te zetten met bedrijven en investeerders. De geselecteerde start-ups krijgen vervolgens ondersteuning van de hub die het beste aansluit bij hun ontwikkelingsfase en groeibehoeften.

Welke partners nemen deel?

Het project brengt 7 partners uit 6 Europese landen samen (België, Noorwegen, Estland, Duitsland, Ierland en Zwitserland) die gedurende 3 jaar zullen samenwerken.

Alle partners van het consortium zijn experts in verschillende mediadomeinen, om de juiste start-ups te kunnen selecteren en de beste ondersteuning te kunnen bieden in hun groei.

Consortium

VRT is coördinator van het project en werkt samen met partners als de EBU (The European Broadcasting Union), 's werelds grootste alliantie van publieke media; Media City Bergen, een internationaal platform voor media- en technologie-innovatie; NMA (Next Media Accelerator), pan-Europees programma voor start-ups rond innovatie in media en marketing; Storytek, een accelerator en creatief innovatiecentrum met diepgaande kennis van de audiovisuele sector; F6S, de grootste community van groeibedrijven; en Martel, een KMO met meer dan 20 jaar ervaring in het beheren van onderzoeks- en innovatieprojecten in heel Europa.

Blijf op de hoogte:

    Gerelateerde projecten
    Trefwoorden