De VRT innoveert!

We volgen de technologische evoluties op de voet, en passen ze toe in onze radio-, tv- en digitale producties. Van vernieuwende cameratechnieken, gloednieuwe apps voor onze merken tot snelle servers. Allemaal met het oog op een vlottere en snellere manier van werken én meer kwalitatieve producten voor onze kijkers en luisteraars.

Maar ook in ons programma-aanbod willen we de toon zetten. We gaan op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te brengen, en experimenteren met nieuwe formats op maat van jong en oud.

Samenwerken met de sector is daarbij de regel. Al dat innoveren doen we uiteindelijk niet voor onszelf. We delen onze kennis via evenementen en workshops, maar evengoed rustig bij een kop koffie. Neem gerust contact met ons op voor een babbel.  

 
De VRT innoveert via verschillende initiatieven met elk een eigen focus

VRT Start-up zoekt nieuwe manieren om de maatschappelijke opdracht van de VRT beter te realiseren. We inspireren de VRT-merken en brengen ze in nauwer contact met elke gebruiker. Onze focus ligt op de noden van die gebruiker, met extra aandacht voor de steeds meer aanwezige digitale media.

Daarom werken we als een ‘lean start-up’: We leren door te doen. Nieuwe inzichten vertalen we naar formats, mediaproducten en werkmethodes; en we testen prototypes uit. Dit doen we in cocreatie met gebruikers en creatief talent.

Ga naar de website van VRT Start-up.

 
VRT_InnoWeb_02_120516-09.png

OpenVRT is een community voor digitale creatievelingen in Vlaanderen, van bloggers over app-bouwers tot fotografen. Het OpenVRT-platform is letterlijk een uitstalraam voor jong talent. Je kan er mediamakers ontdekken, hun werk bekijken en contacteren voor een opdracht.

En OpenVRT is nog veel meer:  exclusieve events, workshops en hackathons voor iedereen die deel uitmaakt van de community.

Ga naar de website van OpenVRT.

 

VRT Sandbox zet samen met de EBU en iMinds samenwerkingen voor korte trajecten met kmo's en start-ups op. Tijdens dat traject krijgen ze kans media-innovaties te testen in een reële context, via de tv-, radio- en digitale productie van de VRT. 

Bovendien is dankzij het grote adressenboek van EBU en iMinds een connectie met de internationale markt snel gelegd.

Het opzet van de samenwerking is een positieve uitkomst voor beide partijen. De uitwisseling van expertise en ervaring levert de kmo's en start-ups sterkere mediaproducten en -technologieën op, helpt hen groeien als bedrijf en maakt van de VRT een meer wendbare mediamaker.

Ga naar de website van VRT Sandbox.

 

VRT O&I zet innovatieprojecten op binnen de VRT, maar evengoed samen met Vlaamse en Europese partners zoals iMinds en de BBC. Het gaat om projecten op middellange termijn (ongeveer twee à drie jaar). 

Nieuwe technologieën worden onderzocht en getest, en indien succesvol, uiteindelijk ook toegepast in de dagdagelijkse werking van de VRT.

Ga naar het projectportfolio van VRT O&I.