ICOSOLE

ICoSOLE verzamelt, organiseert, sychroniseert en verwerkt mediacontent met als doel een rijke mediabeleving te creëren voor zowel eventbezoekers als mensen die op afstand volgen

Grote evenementen zoals stadsfestivals en sportwedstrijden ervaar je binnenkort misschien helemaal anders. Het ICoSOLE-project experimenteert met omnidirectionele camera’s, surround microfoonarrays en gebruikersgegenereerd materiaal. Dat om de livebeleving zo realistisch mogelijk tot in de huiskamer te krijgen.

Er werden drie prototypes uitgewerkt onder de noemer 'Wall of Moments': een gebruikersapp (Moments), een redactieapp (Trademark) en een app die content weergeeft (Wall). Met Moments kunnen eindgebruikers zelf content maken en in interactie treden met de redactie. Trademark is een app voor de redactie, waarmee ze gebruikers opdrachten kunnen geven, polls kunnen opstellen en binnenkomende content kunnen filteren. De Wall, ten slotte, wordt gebruikt om ingezonden (gefilterde) content weer te geven in een bewegende mozaïek.

FP7-project

 

Het ICoSOLE project (Immersive Coverage of Spatially Outspread Live Events) is een project in het FP7-programma van de Europese Commissie. Het project wordt geleid door Joanneum Research uit Oostenrijk. 

Partners

Projectwebsite

http://icosole.eu/

 

Blogberichten