Flame

Een platform opzetten voor grootschalige experimenten rond nieuwe media-toepassingen in een smart city omgeving

In eerste instantie wil FLAME een smart city infrastructuur beschikbaar maken door de smart cities Bristol en Barcelona, die mee in het project betrokken zijn.  Andere steden in Europa kunnen tijdens het project (een deel van) deze infrastructuur repliceren.

Daarnaast zal FLAME experimenten opzetten rond nieuwe media-toepassingen. De rol van VRT in het project is om de visie voor media in smart cities mee vorm te geven en om de eerste experimenten mee uit te werken, waarbij vooral gefocust zal worden op interactieve en participatieve mediabelevingen.

Tenslotte zal FLAME ook enkele open oproepen lanceren om externe partijen de mogelijkheid te geven om gelijkaardige experimenten op te zetten. In deze fase van het project zal VRT meewerken aan de evaluatie van deze experimenten.

Partners

VRT, Eidgenoessische Technische Hochschule Zuerich, Institut Municipal D’Informatica de Barcelona, Bristolisopen Limited, Nextworks, The Walt Disney Company GMBH, Atos Spain Sa, Interdigital Europe Ltd., Fundacio Privada I2Cat, University of Southampton, University of Bristol, Martel Innovate

Website

http://www.ict-flame.eu/

Twitter

@ICT_FLAME