May
16
to May 17

imec technology forum 2017

ITF Belgium verzamelt experten en visionairen van over de hele wereld om de toekomst van technologie te bespreken en hoe technologie op de markt gebracht kan worden.

Dit jaar is het thema “Nano-Bytes Creating Magic": een samensmelting tussen de fascinerende werelden van nano-elektronica en digitale technologieën, in navolging van de fusie tussen imec en iMinds.

Voor tickets kan je terecht op de website.

View Event →
May
4
to May 6

Hack Belgium

Op 4, 5 en 6 mei vindt het evenement Hack Belgium plaats in de Tour & Taxis te Brussel, een grootschalige hackathon van 3 dagen. De organisatie stelde 15 ambitieuze doelen op binnen verschillende domeinen met als einddoel een brainstorm voor een beter België. VRT Sandbox levert binnen het mediatraject input, inspiratie en de laatste technologieën.

Voor meer informatie en tickets, ga naar Hack Belgium.

View Event →
Feb
10
to Feb 12

Indie gamefestival Screenshake

Het indie gamecollectief The House of Indie organiseert het festival voor de 5e keer. De games onderscheiden zich door innovatie en een vaak persoonlijke of maatschappelijke klemtoon. Op het programma vind je onder meer een game expo met toegankelijke installaties, een art expo, presentaties van game developers, journalisten, academici en andere artiesten, alsook een showcase van Belgische en internationale developers, live performances van games en een Screenshake party.

Voor meer informatie en tickets, ga naar screenshake.be

View Event →
Jan
23
to Jan 25

Unconvention 2017

De 5e editie van de European Young Innovator Forum's Unconvention in Brussel brengt jonge Europeanen samen met innovatieve ideeën van de grootste Europese steden, en diegenen die hen inspireren, begeleiden en ondersteunen: vooraanstaande innovators, ondernemers, investeerders, academici, opiniemakers, experten en beleidsmakers. Kijk voor meer informatie op de website.

View Event →
Jan
21
9:00 AM09:00

Het Vooruitzicht

Het Vooruitzicht brengt 38 experten van VRT Nieuws bij elkaar die je de nodige bagage geven voor 2017. Je kan à la carte kiezen uit een breed aanbod van lezingen en zo een persoonlijk programma samenstellen. Elke spreker heeft een goed doel gekozen in het kader van Music for Life. Door een ticket te kopen voor Het Vooruitzicht, steun je meer dan 30 goede doelen van Music for Life.

Het volledige programma kan je terugvinden op de website.

View Event →
Dec
8
1:00 PM13:00

Media Fast Forward 2016

Op donderdag 8 december 2016 geeft VRT Innovatie je een blik op de toekomst tijdens Media Fast Forward. Ontdek thema's als data, crowdsourcing, smart cities, video en virtual reality in verschillende presentaties en talkshows tijdens dit jaarlijkse inspiratie- en netwerkevenement op de VRT in Brussel.

Ontdek het volledige programma op mediafastforward.be!

View Event →
Sep
9
to Sep 11

ICoSOLE test op Leffingeleuren

Test de vernieuwde Wall of Moments-app van het ICoSOLE-project op Leffingeleuren.

De livestream van filmpjes die door festivalbezoekers worden gemaakt in combinatie met professionele beelden zorgt voor een unieke totaalbeleving van het festival. Zo kan je achteraf op een leuke manier herinneringen ophalen, terwijl thuisblijvers het festival beleven alsof ze er zelf zijn.

Wil je graag testreporter worden, kans maken op een gratis ticket en jouw festivalervaring delen? Registreer je dan zo snel mogelijk!

View Event →
Aug
25
9:30 AM09:30

OpenVRT Virtual Reality Workshop

Wil jij aan de slag met Virtual Reality? Dit mag je niet missen!

OpenVRT organiseert een Virtual Reality Workshop. Experimenteer als (game) developer met een virtuele omgeving en leer hoe je daar dingen in kunt creëren. Zoek je weg in de wereld van game engines die ervoor kunnen zorgen dat je een complete VR-ervaring beleeft. Pruts als videomaker met de nieuwste 360 camera’s en leer hoe je een verhaal kunt vertellen in 360° video.

Meer details lees je op de website van OpenVRT.

View Event →